Oblasť & Vinárstvo
Upresnit
Puglia
Región na juhu Talianska tvoriaci tzv. opätok talianskej čižmy, ktorý hraničí na východe s Jadranským morom, na juhovýchode s Iónskym morom a s Tarentrským zálivom a Otrantským prielivom na juhu.
Región tvoria prevažne úrodné roviny, ktoré boli už v období starého Ríma akousi zásobárňou poľnohospodárskych produktov. Vinohrady zaberajú viac ako 85 000 hektárov, čo je viac ako 1/8 celkovej produkčnej plochy vinohradov Talianska. Apúlia je tiež najväčší taliansky producent olivového oleja, ktorý sa predáva naprieč celou Európou. V Apúlii sa pestuje množstvo domácich odrôd, napríklad dnes už preslávené Negroamaro, zaujímavé Primitivo, Aglianico, Pinot Nero, biele Chardonnay a množstvo ďalších.
Canonico, Negroamaro Salento IGP
Odroda Negroamaro má neistý pôvod, na polostrov Puglia ju možno priniesli starí Gréci. Jej názov pochádza z miestneho dialektu „niuru amaru", teda čierno-horké, a vyjadruje charakteristiku tohto tmavogranátového až čierneho...
Detail produktuCanonico, Negroamaro Salento IGP
Doncosimo, Primitivo Salento IGP
Táto autochtónna odroda bola prvýkrát vysadená už v 17. storočí na území Gioia del Colle u benediktínov.
Macerácia prebieha 8 dní v 500 hl horizontálne rotujúcich nádržiach. Potom je víno prenesené do barikových sudov, kde...
Detail produktuDoncosimo, Primitivo Salento IGP
Sangaetano, Primitivo di Manduria DOP
Zber hrozna prebieha v prvých desiatich dňoch septembra. Po odstopkovaní prebieha 14 dní macerácia pri riadenej teplote. Potom leží víno ďalších 6 mesiacov v sudoch Allier...
Detail produktuSangaetano, Primitivo di Manduria DOP
Selvarossa, Salice Salentino Riserva DOP
Víno získané zo starostlivo vybraných bobúľ odrôd Negroamaro a Malvasia Nera. Macerácia prebieha 14 dní v 500 hl horizontálne rotujúcich nádržiach, kde víno kvasí pri riadenej teplote, nikdy nie vyššej ako 20°C. Potom víno putuje do...
Detail produktuSelvarossa, Salice Salentino Riserva DOP
Selvarossa "Terra", Salice Salentino DOP Riserva
85% Negroamaro, 15% Malvasia Nera
Víno intenzívnej granátovej červenej farby s chuťou zrelých čerešní a vanilky, v dochuti jemné taníny a tóny korenia, ktoré sú typické pre odrodu Negroamaro. Leží 12 mesiacov v barikových sudoch z...
Detail produktu