Oblasť & Vinárstvo
Upresnit

Cantine Due Palme
Vinárstvo Cantine Due Palme bolo založené už v roku 1989 vďaka nápadu vinára Angela Maci, predsedu družstva, ktoré sa dodnes rozšírilo až na starostlivo vybraných 400 pestovateľov.
Angelo Maci stále dohliada na správu viníc a výrobu vína, pozorne sleduje každého pestovateľa a dozrievanie hrozna prostredníctvom týždenných kontrol.
Za 25 rokov bolo do družstva Due Palme začlenených niekoľko významných vinárstiev - Cantina Sociale Riforma Fondiaria (*1955, Cellino San Marco), Cantina Sociale „Angelini" (*1961, San Pietro Vernotico) a veľký výrobca Primitiva di Manduria, Cantina Sociale „San Gaetano" (*1959, Lizzano). Dnes stojí Cantine Due Palme za 25 poprednými značkami, ktoré sú považované za najlepšie vína Apúlskeho polostrova.
Canonico, Negroamaro Salento IGP
Odroda Negroamaro má neistý pôvod, na polostrov Puglia ju možno priniesli starí Gréci. Jej názov pochádza z miestneho dialektu „niuru amaru", teda čierno-horké, a vyjadruje charakteristiku tohto tmavogranátového až čierneho...
Detail produktuCanonico, Negroamaro Salento IGP
Doncosimo, Primitivo Salento IGP
Táto autochtónna odroda bola prvýkrát vysadená už v 17. storočí na území Gioia del Colle u benediktínov.
Macerácia prebieha 8 dní v 500 hl horizontálne rotujúcich nádržiach. Potom je víno prenesené do barikových sudov, kde...
Detail produktuDoncosimo, Primitivo Salento IGP
Sangaetano, Primitivo di Manduria DOP
Zber hrozna prebieha v prvých desiatich dňoch septembra. Po odstopkovaní prebieha 14 dní macerácia pri riadenej teplote. Potom leží víno ďalších 6 mesiacov v sudoch Allier...
Detail produktuSangaetano, Primitivo di Manduria DOP
Bagnara, Fiano Salento IGP
Víno vyrobené z vybraných bobúľ odrody Fiano zbieraného v auguste. Jeho intenzívna vôňa je výsledkom studenej macerácie, ktorá prebieha bezprostredne po zbere pri teplote 4°C.
Žiarivá slamovo žltá farba. Vo vôni cítime nektarinky a...
Detail produktuBagnara, Fiano Salento IGP
Selvarossa, Salice Salentino Riserva DOP
Víno získané zo starostlivo vybraných bobúľ odrôd Negroamaro a Malvasia Nera. Macerácia prebieha 14 dní v 500 hl horizontálne rotujúcich nádržiach, kde víno kvasí pri riadenej teplote, nikdy nie vyššej ako 20°C. Potom víno putuje do...
Detail produktuSelvarossa, Salice Salentino Riserva DOP
Selvarossa, Salice Salentino Riserva DOP
Víno získané zo starostlivo vybraných bobúľ odrôd Negroamaro a Malvasia Nera. Macerácia prebieha 14 dní v 500 hl horizontálne rotujúcich nádržiach, kde víno kvasí pri riadenej teplote, nikdy nie vyššej ako 20°C. Potom víno putuje do...
Detail produktu