Cavaliere, Toscana Rosso IGT 2006
Hodnotenie vína
Výber z najlepšieho hrozna Sangiovese, ktoré sa nachádza na viniciach Michele Sattu, ručne zbierané v plnej zrelosti, to je základ pre výrobu tohto mimoriadneho vína. Odrodové zloženie: 100% Sangiovese. Kvasenie prebieha v otvorených dubových sudoch s jemným ručným premiešavaním po dobu asi 20 dní. Potom sa víno stáča do barikových sudov, kde zreje po dobu najmenej 12 mesiacov. Víno sa plní do fliaš bez filtrácie a ďalší rok zreje ešte vo fľašiach.
Elegantná farba je iskrivá rubínová. Primárna intenzívna ovocná vôňa s evidentnou slivkou, čerešňami, fialkami, harmonizovane prechádza do podtónov vanilky a kakaa. U starších vín sa objavuje vôňa tabaku, kože a lesnej zeme. Lahodná plná chuť s mäkkými a elegantnými trieslovinami. V dochuti poznávame tóny sladkého drievka a kakaa. Veľmi hlboké ovocné a tabakové podtóny v dlhotrvajúcom finále potvrdzujú eleganciu a mimoriadnosť tohto vína.
Podávame k dôležitým pokrmom z červeného mäsa a diviny.
Ideálna teplota pre podávanie je 18°C.
Ročník 2010/2011/2012 - 0,750l. =51,00€ bez DPH
Ročník 2006/2008 - 1,500l. =110,00€ bez DPH
Vinárstvo:
Oblasť Bolgheri je jednou z najmladších apelácií DOC, ale vôbec prvou v Taliansku, kde sú základom vín medzinárodné odrody. Priekopníkom tohto, pre Taliansko neobvyklého štýlu, sa stal barón Incisa della Rocchetta, ktorý už v 30. rokoch minulého storočia vysadil v Bolgheri francúzske odrody, predovšetkým Cabernet Sauvignon a Merlot a ktorý potom v 60. rokoch so svojím vínom Sassicaia preslávil vína z Bolgheri po celom svete.
Michele Satta je jedným z výborných pokračovateľov tohto, pre Bolgheri typického, štýlu. Hospodári na 30 ha najlepších viníc v oblasti blízko mora. Už niekoľko rokov patrí so svojimi vínami medzi najdôležitejších výrobcov v oblasti, hlavne pokiaľ ide o kvalitu.