Valpolicella Classico DOC 2017
Hodnotenie vína




Stefano Cesari sa rozhodol ísť proti prúdu a nešľachtiť vinič pre Valpolicellu odrody Corvina, Corvinone a Rondinella typickým tridentským pergolovým spôsobom, ale používať systém Guyot. Rovnako sa nesústredil na výrobu najvyššej triedy Valpolicelly typu Classico Superiore - nazývanú kedysi Vegro, ktorá sa trochu viac podobá Amarone – ale chcel vyrobiť pekné nadštandardné víno, ktoré sa dobre pije k jedlu. Určite sa mu to podarilo.
Krásna tmavá rubínová farba, intenzívna čerešňová vôňa, ovocná chuť plná a vyvážená, s dlhou dochuťou čerešňových kôstok.
Hodí sa takmer ku každému jedlu, k údeninám, mäsovým predjedlám, cestovinám s červenou omáčkou, bielym aj červeným mäsám.
Vhodné podávať pri teplote 16° - 18°C.
Obsah alkoholu 13%.
Vinárstvo:
Vinárstvo Brigaldara sa nachádza na malebných pahorkoch nad Veronou. Prvýkrát sa v katastrálnych záznamoch objavuje meno Brigaldara už v 13. storočí. Samotná vila, ktorá je obklopená parkom a vinicami, bola postavená v 15. storočí.
Vinár Stefano Cesari sa snaží o najvyššiu kvalitu bez ohľadu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patrí do najužšej kvalitatívnej špičky, pritom sú však jeho ceny veľmi prijateľné.
Preslávil sa najmä vynikajúcim Amarone. Spolu s ďalšími 9 najlepšími vinármi sa snaží udržať najvyššiu kvalitu Amarone a založili združenie na obranu Amarone pred plagiátorstvom niektorých nových vinárov.