Cetamura, Chianti DOCG 2014/2015
Toto víno sa vyrába absolútne čistým biologickým spôsobom a to vrátane pestovania hrozna. Dôkazom je, že od r. 2003 má certifikát ICEA.
Odrodové zloženie: Sangiovese 90% a Canaiolo 10%.
Víno má rubínovú farbu, peknú vôňu čerešní s vôňou fialiek a náznakmi kože. Chuť je suchá, vyrovnaná, dlhotrvajúca s príjemnou kyselinkou a elegantnými tanínmi.
Vinárstvo:
Prestížne vinárstvo zo srdca klasického Chianti s dôrazom na biologickú výrobu vína, ktorého taliansky názov môžeme preložiť ako „opátstvo dobrej úrody".
Toskánske vinárstvo Badia a Coltibuono nájdeme v samom srdci oblasti Chianti Classico. V 11 storočí bol na jednom z najvyšších kopcov vybudovaný románsky kláštor, okolo ktorého tamojší mnísi vysádzali vinice a priebehu storočí obhospodarovali niekoľko tisíc akrov viníc. V roku 1810, keď bolo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mnísi kláštor opustiť. Sekularizované opátstvo spolu s priľahlými pozemkami v polovici 19. Storočia kúpil bankár z Florencie, predok dnešných majiteľov, rodiny Stucchi Prinetti.